Search

Google

sobota 21. března 2009

21.03.2009 - solankový zemní registr

V sobotu jsem připravil závěs pro solankový výměník, aby ho v podělí mohli topenáři připojit.
Proč jsem zvolili tuto variantu zemního registru? Nacházíme se totiž poblíž horního toku řeky Moravy a v jarním období se zde potýkáme s vysokou hladinou spodní vody. a aby voda nepronikla do trubek kterými má procházet vzduch zvolili jsme solankovou variantu.

Připojený výměník. Nutno ještě zaizolovat.

Přechod PE trubek na Cu pro solanku.

Sádrokartony jsou již skoro všude.

2 komentáře:

PaLi řekl(a)...

Dobrý deň, prvý krát som objavil váš PD a keďže aj ja chcem niečo podobné buduvať,chcem sa opýtať:kde ste zohnali soľankový register, koľko zariadenie stálo, osadili ste si ho svojpomocne? Veľmi Vám fandím a prajem všetko dobré.
Pozdravuje PaLi

Jana Šilarová, Martin Šilar řekl(a)...

Dobrý den, solankový výměník byl zakoupen od firmy ATREA. Pokud se podíváte na jejich stránky, tak tam mají uvedeno i schéma zapojení a veškeré potřebné komponenty. Instalaci prováděla topenářská firma. Jediné co jsem si udělali, tak bylo položení hadice do výkopu (délka hadice cca 140m). Bohužel nemám před sebou faktury a tak cenu nebudu vymýšlet, ale pokud vám jde o návratnost, tak tak určitě není do 10 snad ani 20 let:-). Jinak je nutné si uvědomit, že pokud okna v místnostech v domě nejsou stíněna, tak tento registr neuchladí celý prostor domu.