Search

Google

úterý 11. srpna 2009

11.08.2009 - schodiště

Tento víkend jsem byl donucen postavit provizorní vstupní schodiště. Připadalo mi ale mnohem jednodušší udělat rampu pro nájezd a odstavení kočáru, než budovat nějaké schodiště.
Je to na přání úřadů pro kolaudaci, každopádně se to bude hodit, jelikož zádveří s dílnou a garáží letos asi již nestihneme. Čekáme na finanční povzbuzení.
Jako čirou náhodou se změnily podmínky dotace z programu "Zelená úsporám" a tak to vypadá, že bychom mohli dostat celou fixní částku na EPD. Jenom si musíme někde nechat vyhotovit energetický audit.
Po 5 týdnech nám konečně přijeli namontovat vnitřní schody. Bohužel je nestihli dodělat (chybí zábradlí) a tak ani úředník ze stavebního úřadu který přišel na kolaudaci nebyl spokojen a bude muset přijít ještě jednou.

Vstupní provizorní rampa

Vnitřní schodiště



První nábytek v pokojíčku pro Páju

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Zdravím vás - uvažujeme o stavbě dřevostavby svépomocí a velice mne inspiruje váš blog. Ke schodišti bych měl dotaz - na kolik tak orientačně vyjde komplet včetně zábradlí?

Jana Šilarová, Martin Šilar řekl(a)...

Přiznám se, že se schodištěm nejsme moc spokojeni. Shodnice nejsou zafrézované (i když jsme to vyžadovali) a zábradlí je pěkně odfušované. Takže doporučuji na schodišti nešetřit a vybrat si truhláře s dobrýma referencema. Zatím jsme neplatili nic. Cena za práci má být cca 30000 a materiál jsme měli vlastní. Cena sušeného dubu se pohybuje od 9000 - 20000 za m3 desek tlouštky 50mm. Na naše schodiště padl tak asi 1m3. Věřím, že se truhlář už neukáže a nebude nic chtít.

Petr řekl(a)...

Dobry den, mel bych na vas jeden dotaz: Proc je vase schodiste levotocive? Z logickeho pohledu my vyplyva, ze by nastupni rameno melo byt umistneno u steny, tak aby nezabiralo prilis prostoru v hale a aby se nevytvarel spatne vyuzitelny prostor pod podestou a vedle ramene.V patre bych ho naopak ukoncil v prostoru s malou galerii ke stene.Proc to tak mate? Jinak, z meho pohledu truhlare, musim rict, ze vase schodiste opravdu neni moc zdarile provedene jak po technicke strance tak designove. Ja zrovna dokoncuji svagrovi sedlove samonosne schodiste se dvema mezipodestami (material:sibirsky modrin) Ale to bude na 110%. Cena material:24tis.(sparovka lepena lamela) prace(25tis)
vcera jsem si zalozil blog,jestli se chcete mrknout:PEkne TRuhlarstvi
Ale to schodiste tam dam az po montazi.